(048) 750-50-07 

(093) 147-41-41

(063)147-41-41

0
Нет товаров
 x 
Корзина пуста

Коли мова заходить про здорове харчування, то в більшості випадків ідеться лише про вибір правильних корисних продуктів. Але мало хто задумується про якість і користь кухонного начиння, в якому готується їжа. В даній статті детально розглянемо про приготування в харчовій фользі. А саме про користь і шкоду.

 

Чи шкодить здоров'ю алюмінієва фольга
 
Харчова фольга знайдеться на кожній кухні. У ній запікають рибу, м'ясо, овочі, використовують в якості контейнерів для зберігання заморожених продуктів, загортають продукцію на винос. Зручно, смачно, легко. Але чи дійсно цей блискучий матеріал безобідний по відношенню до людського організму?
Однозначно ні! Як показали наукові дослідження, матеріал складається на 99% з алюмінію. Цей метал має властивість накопичуватись в легенях, нирках, щитовидці, головному мозку. Як результат - провокує до розвитку різноманітних захворювань. 
Дослідження показали, що алюміній блокує розвиток клітин, наносить рушійний вплив на нервову систему, а в великій кількості навіть здатний провокувати утворення онкологічних пухлин.
Такі страшні вироки, напевно, відразу заклали в вашу голову бажання позбудися харчової фольги. Не поспішайте це робити. Радимо спочатку з'ясувати у яких випадках фольга шкідлива, а в яких - не наносить шкоди здоров'ю.
 

Як правильно застосовувати фольгу без шкоди здоров'ю

Алюміній потрапляє в організм через їжу. Але це не означає, що продукти, які контактували з харчовою фольгою, не можна вживати. Вони цілком безпечні. Найбільш безпечним вважається зберігання їжі в фольгованому папері. Коли їжа загорнута в фольгу і не піддається нагріванню, то вона цілком безпечна при контакті з харчовими продукти. 
Проте коли мова іде про нагрівання їжі в фользі, то під впливом високих температур за одну процедуру готування фольга здатна виділити близько 1-2 мг алюмінію. УВАГА! Якщо запікати кислу їжу або з великою кількістю приправ, то виділення металів збільшується в рази. 

Ось декілька рекомендацій, які дозволять готувати смачні страви у фользі з мінімальним виділенням металів:

  • не використовуйте під час запікання томат;
  • не готуйте страви у фольгованому папері з цитрусами.
  • обмежте готування фруктів.
  • не рекомендується готувати страви, які містять солоні огірки, сметану, алкоголь.
Алюміній, який потрапляє в їжу при нагрівання, не здатний пагубно впливати на здоров'я людини при нечастому споживанні запеченої в фользі їжі. Це відбувається лише з накопиченням в організмі цього металу. Якщо його накопичилось багато, то це може призвести до збоїв роботи організму в цілому. Найбільше страждає когнітивна система. У людини спостерігається проблема з пам'яттю, концентрацією та здібностями правильно формулювати думку. Також можуть дати збій гормони і координація. В деяких випадках страждає репродуктивна система. Великі кількості алюмінію в організмі спричиняють розвиток хвороби Альцгеймера та остеопороз.
Не дивлячись на такі страшні застереження, лікарі України і Європи не закликають відмовлятись від страв, запечених в алюмінієвій фользі. Готувати й споживати їх можна. Але в розумній кількості та періодичності.
Будьте здорові!

 

 Читайте також

Якою стороною стелити фольгу
Чим торгувати: ТОП-5 актуальних госптоварів
Чи можна готувати в харчовій плівці