(048) 750-50-07 

(093) 147-41-41

(063)147-41-41

0
Нет товаров
 x 
Корзина пуста

Поради від виробника як вибрати кухонні губки

 
Зайшовши в відділ кухонного інвентаря за мочалками для миття посуду, більшість жінок обирають їх за кольором. Важливо, щоб вони були яскраві, красиві, а на другому місці - розмір і кількість в упаковці. 
Ця стаття допоможе вам розумітись в кухонних губках і знати маленькі секрети від виробника 7 чудес
 

Різновиди губок для посуду

 
Мочалки для миття посуду в кухонному інвентарі зявились відносно нещодавно. Але відразу створили бум в затребуваності. Причина проста: гігієнічність, зручність в експлуатації, економні в мийних засобах, створюють об'ємну піну. Це лише головні та загально відомі  переваги. 
Яку б губку ви не обрали, всі вони наділені вищезгаданими характеристиками. 
  1. Між собою кухонні губки відрізняються 
  2. формою
  3. Розміром
  4. Матеріалом
  5. Конструкцією.
  6. Кольоровою гамою.
Чому так і на що варто звернути увагу при виборі кухонних губок? В першу чергу придивіться до матеріалу. Адже саме від нього залежать властивості губки та мочалки.
 
Поролонові. Універсальні в застосуванні. Ними можна мити посуд з будь-якого матеріалу  навіть з антипригарним покриттям. Вони легко видаляють залишки їжі, наділені піноутворюючим ефектом. Звісно, з пригорілою навряд справляться. І з сильно жирним посудом виникне проблема, оскільки після його миття губку доведеться викидати. Також підійде для миття техніки чи кухонного стола. Єдиний мінус - недовговісність. Точніше, прослужити вона може тижнями, але не забувайте, що чим більше поролонова губка контактує з брудним посудом і чим довше вона експлуатується, тим більше у ній накопичується бактерій. Тому час від часу потрібно робити заміну на нову.
 
Металеві. Робляться з тонких металевих дротиків, переплетених між собою. Такі мочалки добре справляються з видаленням пригорілої їжі. Але не рекомендуються для очищення посуду з антипригарним покриттям. Оскільки ними відчищають "важку артилерію" і для цього часто відбувається сильне тертя і натискання на мочалку, то вона втрачає свою форму. Залишки їжі часто не вдається повністю відчистити з залізної мочалки і вони залишаються в ній жити. Чим це грозить пояснювати не потрібно... Тому мінус даного інвентарю - потреба в частій заміні.
 
Поліетерні і поліамідні. Очищення барбекю, гриля, духовки, кухонних поверхонь, металевого посуду - це саме їм під силу! 
 
Віскозні. Для миття посуду їх використовують рідко. В більшості вони надійні помічники для протирання кафелю і других кухонних поверхонь. Часто експлуатуються по догляду за автомобільними панелями. Особливість віскозних мочалок в тому, що вони швидко всмоктують вологу, у вологому стані мають мягку поверхню, яка добре справляється з очищенням від пилу і бруду. В сухому стані вона тверда і жорстка. Але при контакті з вологою знову стає мягкою. Якщо правильно використовувати і доглядати, віскозна губка прослужить довго і якісно.
 
З мікроволокна. Такі губки характеризуються мягкістю. Вони приємні на дотик і впитування пилу без потреби мочити чи застосовувати хімію чи другі маючі засоби. Вони різнобарвні. Переважно кольорова гама яскрава: голубі, малинові, жовті і другі насичені відтінки.  По догляду прості: після застосовання обов'язково прополоскати у воді з миючим засобом або при можливості випрати у пральній машині. Служать довговічно без втрати функціональних властивостей.
 
Абразивні. Жорсткі і тверді мочалки. Ідеально підійдуть для відмивання засохлих або пригорілих залишків їжі. Але мають обмеження: оскільки структура жорстка, то в жодному разі ними не можна мити емальований посуд і з антипригарним покриттям. Зате для кухонне начиння з алюмінію і чугунна - саме для них.
 
Целюлозні. Матеріал екологічно чистий, натуральний і цілком безпечний. Мочалки з целюлози можна застосовувати для миття й очищення будь-чого, що вважаєте за необхідне. Але найкраще справляться за своїм призначенням: миття скла, дзеркал, фарфорових і керамічних поверхонь, хромованих і пластиковим покриттям. 
 
Меламінові. Холодильник, мікрохвильова піч, чайник і другі електроприбори на кухні також потребують догляду. Само для них і призначені меламінові мочалки. Вони до чистоти і без розводів очищають будь-яку поверхню. Справляться навіть з сильно забрудненими поверхнями. Підвіконня, в тому числі шершаві, і виключателі також протирають ними. На кухні вони - незамінний помічник.
 
Пластикові. Виготовлені з тонкого пластикового волокна, туго сплетеного між собою переважно в круглу форму - скребок. За функціональністю вони дещо подібні до металевих. Але завдяки щадному матеріалу застосовуються для тефлонового інвентарю. Видаляють пригорілу їжу і другі залишки, які  важко змиваються. Не дивлячись, що губки-скребки з пластику експлуатуються для видалення залишків їжі, з якою не справились другі їхні "співродичі", служать тривалий час.
 
В кухонній справі трапляються різні випадки. Тому завжди варто мати піл рукою різні види губок для миття посуду і для прибирання другого інвентаря на кухні. Купити кухонні губки можна економно у виробника 7 чудес. Тут пропонується широкий асортимент різних видів і призначення. Заходьте в розділ все для кухні і обирайте те, що вам необхідно.
 
Інтернет-магазин 7 чудес ідеально підійде тим, хто займається реалізацією губок для миття посуду та других господарських товарів. Ціни оптові напряму від виробника. 


Читайте також
Як і чим швидко очистити пригорілу каструлю чи сковорідку
Пергамент для випічки хліба - як вибрати