(048) 750-50-07 

(093) 147-41-41

(063)147-41-41

0
Нет товаров
 x 
Корзина пуста

Далеко не весь пергаментний папір підходить для випічки хліба. В цьому ви можете переконатись на гіркій практиці, коли хліб прилип до пергаменту і доводиться ламати голову як його від'єднати, щоб не пошкодити випічку. Але краще не експериментувати. Тому пропонуємо завчасно купити правильний пергамент для випікання хліба.
Вибір пергаментного паперу в магазинах величезний: від варіантів розміру, метражу, кольору, упакування, до матеріалу. І це збиває з пантелику. 
 

Як вибрати пергаментний папір для  хліба

 
Найважливіший фактор, на який варто звертати увагу при виборі пергаменту для випікання хліба - це температурна витривалість. У нашому випадку цей показник повинен бути від 230 градусів. Оптимально 250-270 С°. Цю інформацію можна знайти на упаковці. Якщо робите замовлення в інтернет-магазині, то уважно почитайте опис товару. У випадку відсутності даної інформації, уточніть у менеджера, зв'язавшись телефоном. пергамент для хліба
 
Звісно, покупка офлайн, має перевагу, оскільки ви можете оцінити якість паперу візуально. А в деяких випадках навіть на дотик. 
Колір пергаменту вказує на його технічні характеристики. Білий або світло сірий для випікання хліба не підходить. Цей папір частіше всього використовується в других цілях в якості кальки (креслення і т.д.). Для випічки його застосування не рекомендується.
 
Спеціальний пекарський папір має такі особливості:
  • Коричневий колір;
  • Плотність;
  • Просочена розчином сірчаної кислоти. Вона цілком безпечна для здоров'я;
  • Силіконове покриття. Ця характеристика властива не всім видам пергаменту для випічки. Але вона вказує на високу якість і дає 100% гарантію, що випічка не прилипне. Силіконовий папір може бути білого або коричневого кольору. Велика його перевага в тому, що він витримує високу температуру, яка вкрай важлива для правильного випікання хліба.
Окрім того, його переваги в порівнянні зі звичайним в тому, що він: 
  1. Добре відстає від випічки.
  2. Не пропускає вологу.
  3. Всмоктує мінімальну кількість жиру.
  4. Не потребує додаткового змащення.
  5. Багаторазове застосування (3-5 раз).
  6. Може експлуатуватись для приготування хліба, піци, бісквіту та других хлібобулочних виробів з гарантією, що тісто і готовий продукт прилипати до пергаменту не буде.
 

Чим можна замінити пергаментний папір для хліба

 
З гарної сторони себе зарекомендував антипригарний тефлоновий килимок. Він являє собою склополотно з тефлоновим покриттям. Такий інвентар застосовується для випікання великої маси хліба і дає 200% гарантію, що виріб не пригорить, не прилипне і вийде красивим. На смак - залежить вже від господині. 
 
Його переваги:
  • Не вступає в реакцію з продуктами, тому цілком безпечний для здоров'я.
  • Наділені високою термостійкістю. Витримують температуру до 270 С°. Але мінімальна повинна бути 70 С°. В окремих випадках можна експлуатувати при температурі 300 градусів, але з умовою не довше 10-20 хв.
  • Тісто до поверхні не прилипає і не пригорає.
  • Килимок змащення жиром чи олією не потребує.
  • Забезпечує рівномірне, правильне і повноцінне пропікання випічки.
  • Призначені для багаторазового використання. Можуть застосовуватись до 3000 раз. При цьому візуальний і технічний стан тефлонового коврика залишається незмінним. Єдине, коврик по краях може темніти.
  • Може експлуатуватись в морозильних камерах для швидкого заморожування продуктів.
  • Часто застосовується на кухні в якості коврика для розкачування тіста. Ця практика цілком допустима і не шкодить структурі та характеристикам інвентарю.
  • Не вибагливий по догляду. Можна мити будь-яким мийний засобом.
 

Як правильно обрати й застосовувати папір для випікання

 
Команда 7 чудес зібрала найпопулярніші лайфхаки. Пропонуємо ознайомитись з 7 з них.
  1. При покупці пергаменту звертайте увагу на розмір. Папір не повинен виступати за краї посудини для випічки, оскільки контакт зі стінками духовки спричиняє займання. Якщо розмір більший, обріжте папір.
  2. Пергамент в рулоні великим метражем значно вигідніший за ціною.
  3. Пергаментний папір двосторонній: одна сторона - глянцева. Друга - шершава. Немає різниці на яку сторону ви будете викладати випічку.
  4. Будь-який пергамент багаторазовий. Ви можете застосовувати його стільки разів, скільки вважатимете за необхідне. Або поки не побачите, що він вже не придатний для повторної експлуатації.
  5. Якщо температура в духовці розприділяється нерівномірно, завчасно потурбуйтесь, щоб шкуринка випічки не пригорала. Для цього зробіть з пергаменту пакет і помістіть його над випічкою. Він буде утримувати пар тим самим не даватиме шкуринці пригоріти.
  6. Силіконовий коврик і пергамент з силіконовим покриттям - не одне і те ж. 
  7. Якщо пергаментний папір сильно прилип до хліба, зробіть вологу примочок. Якщо це не допоможе, почекайте поки випічка охолоне. Потім зріжте його ножем або легко зітріть за допомогою терки.
 
Якщо ви часто печете домашній хліб або другу випічку, рекомендуємо купити пергамент оптом напряму у виробника. 7 чудес пропонує широкий вибір кухонного пекарського паперу від маленьких рулонів на 3 м до великих на 200 м. Ознайомлюйтесь з каталогом і нехай ваша випічка завжди буде смачна, ароматна і спокуслива на вигляд.
 

Читайте також