(048) 750-50-07 

(093) 147-41-41

(063)147-41-41

0
Нет товаров
 x 
Корзина пуста

Пояснювати що таке чайний наліт немає необхідності. Особливо воно дошкуляє на білому посуді. Коли відмити кухонною губкою не вдається, радимо скористатись одним із наступних способів.

 

7 ідей як швидко відчистити пожовтіння на чашці

Іноді пожовтіння на чашці  появляється вже після першого пиття. Але коли наліт від чаю не першої свіжості, позбутись його дуже важко Але можливо, якщо знати перевірені нехитрі лайфхаки. Для цього достатньо скористатись підручними засобами: побутовою хімією або народними способами.kak pochistit kruzhku ot kofejnogo naleta

Лимонна кислота

Один з простих способів видалення чайних плям з кружки - це використання розчину на основі лимонної кислоти. Для цього можна використовувати готову лимонну кислоту або приготувати на основі лимонної цедри.

  1. 2 чайні ложки готового порошку розітріть по стінках посуду і залиште на 5 хв. Чашку промийте гарячою водою. Залишки нальоту витріть мочалкою для посуду.
  2. Для приготування розчину необхідно вичавити лимонний сік з половини лимона залити гарячою водою, потім додати невелику кількість харчової соди і довести до кипіння. Готовий розчин вилийте в чашку і залишити на 3-5 хвилин. Потім промити кружку холодною водою і помити губкою для посуду. Якщо наліт надто впевнений, процедуру можна повторити.

Сода

Харчова сода відома як дієвий помічник для видалення плям різного характеру. В тому числі вона прекрасно справляється з очищенням чайного нальоту з чашки. Її можна використовувати як в чистому вигляді, так і в розчині. Перший варіант не рекомендуємо, оскільки суха сода може подряпати покриття. Тому краще приготувати розчин:

До 1 ст ложка соди додати воду, щоб вийшла каша. Достатньо кілька капель. Розмажте по стінках посуду і витріть губкою.

Зубна паста

Старий засохлий наліт допоможе усунути зубна паста. Нанесіть її на кухонну губку і протріть стінки чашки. Сполосніть теплою водою. Якщо місцями пожовтіння залишилось, повторіть процедуру.

Кухонна сіль

Звичайна сіль також допоможе позбутись від бруду на чашці. Тільки вона обов'язково повинна бути великого помолу. Цей метод застосовуйте в крайніх випадках, коли других підручних засобів немає. Або для посуду, який не шкода. Крупинки солі можуть пошкодити гладкі стінки чашки і викликати появу тріщин.

Для щадного очищення зробіть сольовий розчин і замочіть ним чашку на 2 години: 1 чайну ложку солі розчиніть у теплій воді.

Побутова хімія

Звичайний мийний засіб вам не допоможе. Зате крем для посуду дуже легко змиє нальот. Змажте стінки чашки і залиште на пару хвилин. Після даних маніпуляцій добре сполосніть чашку.

Що робити, щоб на чашці не появлявся нальот від чаю

Все дуже просто: щоб уникнути утворення пожовтіння, мийте чашку теплою водою відразу після того, коли вип'єте чай.

Також краще пити листовий чай. На відміну від пакетованого, він не утворює плівку