(048) 750-50-07 

(093) 147-41-41

(063)147-41-41

0
Нет товаров
 x 
Корзина пуста

Що потрібно для очищення пригорілої каструлі
 
Оцет допоможе відмити алюмінієве і нержавіюче кухонне начиння. Для процедури знадобиться звичайний 9-ти % оцет, який доступний в будь-якому продуктовому магазині.
Залийте ним дно каструлі, накрийте кришкою і залиште на 2-3 години. Після - витріть залишки пригорілої їжі кухонною губкою. 
Якщо оцту під рукою немає, його можна замінити лимонною кислотою або лимонним соком.
При застосуванні цього методу для чистки алюмінієвого посуду ви також позбудетесь темних плям, які мають властивість появлятись на цьому металі. 
УВАГА! Чистка оцтом не рекомендується використовувати для емальованих каструль.
 
 
Навіть в найкращої, найохайнішої і найбільш педантичної господині може трапитись ситуація, коли каструля чи сковорідка пригоріла. І не завжди це пов'язано з тим, що не догледіли за їжею під час приготування. Іноді буває, що їжа до кухонного начиння починає пригорати через значні пошкодження, наприклад, подряпини, або через довготривалу експлуатацію улюбленої каструлі, яка спричинила частковий "вихід зі строю". 
Так як же почистити каструлю від пригорілої їжі? Команда 7 чудес підготувала сучасні способи з застосуванням дієвих засобів. Читайте до кінця і обирайте той, який вам доступний або найбільше сподобався.
 

Засоби для очищення пригорілої їжі зі сковорідок і каструль

 
Реклами по телебаченню чи інтернету пропонують надзвичайно великий асортимент побутової хімії для легкого очищення каструль і сковорідок. Але старі надійні і економні способи, які передалися ще наших бабусь, досі  вважаються одними з найкращих. Це домашні засоби. Вони завжди під рукою, коштують копійки і при виникненні проблеми не потрібно бігти в господарський магазин за засобом для очищення пригорілої каструлі.каструля пригоріла чим відмити
Окрім того, хімією не запасешся, оскільки для кожного випадку потрібен свій засіб для чищення нагару.
Серед лідерів перевірених засобів для чистки каструль є:
  • Содово-сольова суміш;
  • Мило;
  • Сіль;
  • Оцет;
  • Сода;
  • Активоване вугілля;
Молочна сироватка.
Тепер детально розглянемо застосування кожного з них.
 

Як почистити пригорілу каструлю сумішшю соди та солі

 
Рекомендується застосовувати для посуду з алюмінію та емалі.
Соду і сіль змішайте у співвідношенні 1:1. Засипте дно каструлі й залийте водою до консистенції густої сметани. Залиште на добу. Потім приберіть залишки суміші та залийте каструлю водою. Прокип'ятіть пів години на маленькому вогні.
Нагар легко змиється мочалкою з мийним засобом.
 

Як почистити пригорілу каструлю милом

 
Цей метод підійде для алюмінієвого, нержавіючого й емалевого посуду. 
Якщо до каструлі з емалі пригоріла їжа, легко відмити її можна за допомогою мила або рідкому засобу для миття посуду. Якщо застосовується сухе мило, підготуйте мильну стружку. Каструлю наповніть гарячою водою і висипте у неї стружку або рідке мило/засіб для посуду. Перемішайте і поставте на слабенький вогонь. Прокип'ятіть 20-30 хв. Злийте воду і зітріть нагар кухонною мочалкою для посуду. У разі сильного приставання нагару до стінок каструлі, застосовуйте металевий скребок. Але ним залишки їжі зішкрябуйте акуратно, щоб не подряпати метал. 
Увага! Якщо каструля пригоріла дуже сильно, метод відмивання за допомогою мила не допоможе. Або варто застосовувати його 2-3 рази.
 

Як відмити пригорілу каструлю молочною сироваткою

 
Нею можна відмити нагар з каструль, зроблених з будь-якого металу.
Мікроелементи, які знаходяться в сироватці, руйнують нагар і сприяють його легкому відшаруванню від стінок металевих виробів. 
Для цього сироватку заливають в потрібну посудину на 1-2 см вище від нагару. Залиште на добу. Під час миття навіть звичайною губкою забруднення легко відчиститься, а каструля засяє, як нова.
 

Чистимо каструлю від нагару активованим вугіллям

 

чим відмити каструлю від нагару

 Активоване вугілля підходить для миття каструль з будь-якого металу: алюмінієві, нержавіючі, емальовані. 

3 таблетки активованого вугілля розітріть в порошок. Засипте ним нагар на дні каструлі і залиште на 30 хв. Після - залийте холодною водою і залиште повторно на пів години. Залишки пригорілої їжі відмиються легко і швидко.
Цей спосіб найкраще підходить для чищення каструль від пригорілого варення і молока.
 

Як почистити пригорілу каструлю содою

 
Сода застосовується для чистки посуду з емалі й нержавіючої сталі. Спосіб копійчаний і швидкодіючий. 
Дно каструлі засипте содою і залиште на пів години. Чуда не чекайте. Їжа сама від стінок не відстане тим паче не випарується. Вам самостійно доведеться її витирати губкою. Але це буде значно легке, ніж ви можете подумати.
Якщо даний метод нічим не допоміг, зверніть увагу на соду.
 

Як відмити пригорілу каструлю оцтом

 
Оцет допоможе справитись з пригорілою їжею до алюмінієвих і нержавіючих каструль. Для цього знадобиться звичайний 9-ти відсотковий оцет, який доступний в будь-якому продуктовому магазині. 
Дно кухонного начиння залийте рідиною, накрийте кришкою і залиште відмочуватись на 2-3 години. Потім зітріть залишки їжі кухонною губкою з миючим засобом.
Якщо під рукою оцту немає, можна використати сік лимона або лимонну кислоту. 
Оцет прекрасно очищає алюмінієвий посуд. Окрім пригорілої їжі він також видаляє темні плями, які мають властивість появлятись на цьому металі. 
Увага! Даний метод не рекомендується застосовувати для емальованого посуду.
 

Як очистити пригорілу каструлю сіллю

 
Сіль допоможе відмити каструлю з алюмінію і нержавіючої сталі. Спосіб простий: залийте посудину холодною водою і залиште на 2-4 години. Вилийте воду і на дно насипте пару ложок кухонної солі. У воду добавляти не потрібно, оскільки це може спричинити утворення темних плям на стінках.
В разі застосування цього методу для відмивання емальованої каструлі, заливати її водою не потрібно. Відразу засипте дно сіллю і залиште на пару годин. Нагар легко відмиється за допомогою кухонної губки та теплої води.